Tilbage til forsiden | Billedgalleri | Dagbog | Video | Gæstebog | Afstemninger | Diverse

Vejret omkring Vilas' fødsel var i top. Så godt, at JydskeVestkysten kunne berette om at kriminalpolitiet i Haderslev modtog en anmeldelse af en Webergrill var blevet stjålet fra en garage på Præstegårdsvej i Christiansfeldt.

Dagbladet Holstebro-Struer kunne ligeså dramatisk berette, at de danske haveejere går en hård sommer i møde. Ekstraordinært mange gåsebiller vælter frem og tager livet af græsplæner i hobetal.

Fra det royale hjørne kunne Berlingske Tidende berette om, at bornholmerne for første gang kunne hilse på kronprinsesse Mary ved et omfattende besøg med byvandringer i Rønne, Allinge, Hasle, Gudhjem og Nexøs stræder i næste uge. Kronprinsen og kronprinsessen skal også besøge Bornholms største hul i jorden; stenbruddet på Snorrebakken.

Politiken beretter, at Danmarks flagskib Mærsk indfører tre måneders betalt barsel til nybagte fædre. Ifølge informationsmedarbejder Rikke Fabian Jensen, A.P. Møller-Mærsk, er kursændringen et udtryk for, at rederiet vil fastholde muligheden for at kunne tiltrække de bedste medarbejdere i fremtiden.

I Berlingske Tidende beretter den berømte forfatter, fysiker og Nobel-prisvinder Stephen Hawking at han er overbevist om, at menneskeheden er i færd med at gøre Jorden ubeboelig. Derfor er vi er nødt til at kolonisere rummet, hvis vi ikke skal uddø. Han er overbevist om, at Månen vil være koloniseret i løbet af de næste tyve år.

Også B.T. beretter fra videnskabens verden. Forleden kom det første klonede dyr til verden herhjemme i Danmark. Nemlig en lille lyserød pattegris, og det er en bioteknologisk sensation herhjemme.

I kølvandet på Muhammedkrisen beretter Dagbladet Holstebro-Struer lidt overraskende, at hvis man vil skaffe sig af med sit gamle Dannebrogsfane på reglementeret vis, skal det brændes. Det skal ikke smides på lossepladsen eller klippes op til pudseklude.

I Berlingske Tidende funderer tidligere minister Arne Melchior på Valdemarsdag om hvor dansk nu designet i vort kære identitetstegn, Dannebrog, egentlig er? Ikke ret meget. Korset er i hvert fald importeret fra Rom. Og hvad Vorherre angår, så er Han vel heller ikke dansker.
Hvor stammer mon så vort modersmål, der har så mild en klang, fra? Det er såmænd et germansk sprog. Ifølge Dansk Sprognævn er mere end to tredjedele af samtlige danske gloser af udenlandsk oprindelse. De er importeret fra græsk, hebraisk, latin, spansk, italiensk, fransk og tysk samt (især i de seneste ca. 150 år) fra engelsk og amerikansk. En god gang international biksemad altså. På Holbergs tid talte danskeren fransk med sin mage, tysk med sin tjener og dansk med sin hund. Alfabetet er heller ikke vokset i den danske muld. Det er latinsk, oprindeligt stammende fra græsk. Vores talrække har vi fra araberne, når vi da ikke varierer med romertal.